«Από τον Απρίλη έχουν εφοδιαστεί τα περισσότερα νοικοκυριά πετρέλαιο θέρμανσης» τονίζει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Όπως εξηγεί ο κ. Κιούσης, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί εδώ και μήνες ένα σημαντικό μέρος του πετρελαίου για να ζεσταθούν το χειμώνα και ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν καθόλου απόθεμα για τις κρύες νύχτες που έρχονται.

«Η ουσία είναι μία: Δεν πρέπει η τιμή του να εκτοξευτεί στο 1,40 ευρώ, όπως υπολογίζουμε. Εάν συμβεί αυτό, τελειώσαμε…», αναφέρει χαρακτηριστικά. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων θα αναγκαστούν σε «λουκέτα» καθώς θα αδυνατούν να φέρουν… βόλτα τις επιχειρήσεις τους.

«Μέσα σε δύο χρόνια έχουν κλείσει περισσότερα από 1.100 πρατήρια, εάν το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,40 από 15 Οκτωβρίου, υπολογίστε ότι θα κλείσουν περίπου 600 με 700 πρατήρια το επόμενο διάστημα», συμπληρώνει. Για να καταλήξει ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο θέρμανσης και κίνησης (μέτρο που περιλαμβάνεται στις απαιτήσεις της τρόικας), θα οδηγήσει τους περισσότερους πρατηριούχους εκτός αγοράς.