Με στόχο την ανάδειξη των βυζαντινών αρχαιοτήτων, αλλά και για λόγους ασφαλείας, ακόμη ένα κτίσμα που εφάπτεται στα βυζαντινά τείχη θα κατεδαφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 09.00, από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

Πρόκειται για κτίσμα, μέρος του οποίου είναι πλινθόκτιστο, που βρίσκεται στην οδό Ακρίτα 13 (από το Τσινάρι, αριστερά προς Συκιές) και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων, είναι ρυμοτομούμενο και βρίσκεται εντός του χώρου πρασίνου της ζώνης των Βυζαντινών τειχών.

Η επιχείρηση κατεδάφισης η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων», ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και έχει εκδοθεί από την αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας το σχετικό πρωτόκολλο της επιτροπής επικινδύνων ετοιμόρροπων οικοδομών.

Η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης θα προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών και στη συνέχεια στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής των τειχών. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, σημείο που είναι από χρόνια χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου.