Με σύμμαχο τον καλό καιρό άρχισε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται να πέσουν και οι άνεμοι.

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Εμφανής θα είναι η παρουσία της τροχαίας σε πολλά σημεία, όπου αναμένεται αυξημένη κίνηση, όπως σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και ΟΣΕ, αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι έλεγχοι το τριήμερο θα ενταθούν, τόσο σε κατάλληλα επιλεγμένα σημεία όσο και εν κινήσει, με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα στα σημεία όπου εκτελούνται έργα, να είναι ξεκούραστοι προτού ξεκινήσουν και να μην καταναλώσουν αλκοόλ πριν από το ταξίδι τους. Επίσης, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Την Παρασκευή, από τις 15:00 έως τις 21:00 θα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εισόδου σε τμήματα των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και Σχηματαρίου-Χαλκίδας.