Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας η πρόταση του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους 237 μετανάστες, απεργούς πείνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υποστήριξε ότι «οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους ανθρώπους ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 2007 και δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων, που είχαν παλιότερα νομιμοποιηθεί με τις δύο διαδοχικές νομιμοποιήσεις του 2005 και του 2007».

Είπε ακόμη ότι ουδέποτε υπήρξε πολιτική του ελληνικού κράτους για το μεταναστευτικό και ότι οι δύο διαδικασίες νομιμοποίησης έγιναν με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, γεγονός το οποίο ο ίδιος τότε, ως Συνήγορος του Πολίτη, είχε αναφέρει στον υπουργό Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντάς το «παράλογο και άδικο», που «ωθεί σε παρανομία ανθρώπους, που χρόνια δουλεύουν και ζουν στην Ελλάδα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η έως τώρα στάση του δήμου για το ζήτημα ήταν ανθρωπιστική και ότι ανταποκρίθηκε στην πρόταση του πρύτανη για τη σύσκεψη στη Νομική, όπου αρχικά είχαν στεγαστεί οι 237, και διένειμε κλινοσκεπάσματα.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν επτά δημοτικοί σύμβουλοι, του ΚΚΕ, της Ανοιχτής Πόλης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Επιμένουμε Αθήνα. Οι έντεκα σύμβουλοι της παράταξης Κακλαμάνη ψήφισαν λευκό.