Σε αναβρασμό βρίσκεται η Σαντορίνη λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών. Οι συνεχείς σεισμοί έχουν θορυβήσει το νησί, με πολλές οικογένειες με παιδιά να παίρνουν την απόφαση να φύγουν. Οι συσκέψεις στην Πολιτική Προστασία συνεχίζονται ενώ όπως τονίζει ο Ευθύμιος Λέκκας ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ θα βοηθούσε, ώστε να εκτονωθούν οι δυνάμεις πιο γρήγορα.

«Μας έχει καλέσει για διυπουργική σύσκεψη ο κ. Κικίλιας, να ενημερώσουμε τους υπουργούς για την κατάσταση και μετά θα επιστρέφω στη Σαντορίνη. Σήμερα το πρωί στις 4.40 είχαμε έναν σεισμό της τάξης των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το βραδύ ήταν σχετικά ήρεμο, αλλά στη συνέχεια είχαμε μια ανοδική έξαρση. Εκτιμούμε ότι η έξαρση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Με αυτούς τους σεισμούς εκτονώνεται αργά και σταδιακά. Θα ήθελα έναν σεισμό της τάξεως 5,2-5,3 Ρίχτερ για να εκτονωθούν πιο γρήγορα οι δυνάμεις. Με έναν σεισμό της τάξης των 5,5 Ρίχτερ εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στο νησί», είπε μιλώντας νωρίς το πρωί της Τρίτης 4/2 στην εκπομπή του Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Φεύγουν άρον άρον από τη Σαντορίνη κάτοικοι του νησιού

Μικρές οι πιθανότητες για σεισμό 6 Ρίχτερ

«Το σενάριο των 6 Ρίχτερ και πάνω συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες. Οι κάτοικοι στη Σαντορίνη πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτός ο πανικός για φυγή που υπάρχει. Έχω διαπιστώσει ότι φεύγουν κυρίως αλλοδαποί που εργάζονται εδώ.

Αυτοί οι σεισμοί γίνονται σε βάθος 15 χιλιομέτρων. Είναι σημαντικό για εμάς το βάθος που εκδηλώνεται ένας σεισμός. Έχει σημασία γιατί προσδιορίζουμε το σεισμικό ρήγμα και αυτό είναι σημαντικό, γιατί εκεί έχουμε ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων και ο ακριβής υπολογισμός του ρήγματος μας κάνει να είναι πιο εύκολη η ερμηνεία», υπογράμμισε κλείνοντας.