Με μηνιγγίτιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μαθήτρια που χθες λιποθύμησε στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Η μαθήτρια, σύμφωνα με το thebest.gr, είχε λιποθυμήσει την Πέμπτη κατά τη διάρκεια μαθημάτων και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου προέκυψε ότι έχει μηνιγγίτιδα μετά από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη. Οι γιατροί ενημέρωσαν άμεσα τη σχολική μονάδα που αποφάσισε για προληπτικούς υγειονομικούς λόγους να παραμείνει σήμερα κλειστή.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, ακολουθούμε το πρωτόκολλο πρόληψης και αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε, αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο».