Στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή βρέθηκε η γερμανίδα τουρίστρια που έχασε πριν από δύο εβδομάδες τη ζωή της στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Η αυτοψία που διενεργήθηκε, χωρίστηκε σε δύο μέρη. Με πεζοπορία από τη νότια είσοδο του εθνικού δρυμού και κατάληξη στο γεφυράκι των 10 μέτρων που βρισκόταν η άτυχη γυναίκα και εναέρια από ελικόπτερο που κατέγραψε τα επικίνδυνα σημεία του εθνικού δρυμού.

Οι περιγραφές της προϊστάμενου της περιφερειακής μονάδας στην Κρήτη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σοκάρουν.

Λόγω του μεγάλου ύψους των βράχων και της μορφολογίας του εδάφους, είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι όμως ανέφικτο να γίνουν αποτελεσματικές τεχνικές παρεμβάσεις, όπως αντιστηρίξεις ή τοποθέτηση πλεγμάτων.

Μάλιστα στο γεφυράκι των 10 μέτρων πάνω από το ρέμα είδαν πως σε ύψος περίπου 30 μέτρων υπήρχε ένα σημείο αποκόλλησης βράχων στο δυτικό πρανές. Το δυστύχημα προκλήθηκε από ένα μικρό κομμάτι βράχου που έπεσε πάνω στο μικρό γεφυράκι που βρισκόταν η γυναίκα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία στο τραύμα που προκλήθηκε στο ξύλινο δάπεδο. Μάλιστα η αστοχία που σημειώθηκε στο σημείο του δυστυχήματος δεν ήταν εκτεταμένου μεγέθους.

Σε επίπεδο Κρήτης υπάρχουν πολλά σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα αλλά και ευάλωτα σε κατολισθήσεις με την περιφέρεια Κρήτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις λεγόμενες επικίνδυνες περιοχές».