Από ακατάσχετη αιμορραγία προήλθε ο θάνατος της 35χρονης γερμανίδας τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των εργαζομένων στο Δρυμό, καθώς η πέτρα που αποκολλήθηκε από το Φαράγγι εξαιτίας του μπουρινιού της έκοψε τον μηρό.

Το Creta24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της μεταφοράς του άψυχου σώματος της γυναίκας. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων από ελικόπτερο που έφτασε από το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να μεταφέρουν τους δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο φαράγγι, για να μην εγκλωβιστούν.

Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Η επιχείρηση μεταφοράς της σορού της άτυχης γυναίκας

Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Η επιχείρηση μεταφοράς της σορού της άτυχης γυναίκας #creta24

Posted by Creta24 on Wednesday, September 18, 2024
Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων η σορός της νεαρής γυναίκας

Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων η σορός της νεαρής γυναίκας #creta24

Posted by Creta24 on Wednesday, September 18, 2024

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς 🎥

Posted by Creta24 on Wednesday, September 18, 2024

Κλειστό το φαράγγι – Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Απαραίτητο το ραντάρ καιρού

Η έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε την αποκόλληση του βράχου και είχε ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο της 33χρονης γυναίκας δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους, με τον Θοδωρή Κολυδά να κάνει λόγο για αναγκαιότητα ύπαρξης radar καιρού, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει μια ισχυρή καταιγίδα και να δώσει σήμα για επαγρύπνηση.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Ακόμη και με ένα μικρό και “φτηνό” Radar καιρού, όπως αυτό που ελεύθερα την εικόνα του διαθέτει στο διαδίκτυο η Αμερικάνικη Βάση στη Σούδα, μπορεί να αναγνωριστεί μια ισχυρή καταιγίδα και να δώσει το κατάλληλο σήμα για επαγρύπνηση Φορέων και πολιτών.

Μέχρι λοιπόν να έρθουν τα πολυπόθητα μεγάλα ραντάρ καιρού, ας διαδώσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ραντάρ, για να τη χρησιμοποιούν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στο νησί. Ευχαριστώ».