Άδικη χαρακτηρίζει την απόφαση της αποβολής του παιδιού του, εξαιτίας χρήσης κινητού τηλεφώνου στο σχολείο του, ο πατέρας του.

Μιλώντας στο «MEGA» αφήνει αιχμές για τους καθηγητές αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου: «Μας ενημέρωσαν απλά πως το παιδί έχει πάρει μονοήμερη αποβολή για χρήση κινητού τηλεφώνου».

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, στη Μαγούλα της Αχαΐας, ο μαθητής πήρε μονοήμερη αποβολή, γιατί έκανε χρήση του κινητού του την ώρα του μαθήματος. «Απορημένη η σύζυγός μου ζήτησε να μιλήσει με τη διευθύντρια, για να μας εξηγήσει γιατί πήρε μονοήμερη αποβολή το παιδί, που δεν έχει πάρει ούτε ωριαία ποτέ».

Ο μαθητής υποστηρίζει ότι έβγαλε το κινητό από την τσάντα του πριν ξεκινήσει το μάθημα. Ισχυρίζεται ότι μέσα στην τάξη εκείνη την ώρα υπήρχαν μόνο συμμαθητές του και δεν υπήρχε εκπαιδευτικός.

Ο 14χρονος υποστηρίζει πως όταν έβγαλε το κινητό από την τσάντα του, το μάθημα δεν είχε ξεκινήσει. Υποστηρίζει, μάλιστα, πως στην τάξη εκείνη την ώρα υπήρχαν μόνο οι συμμαθητές του, καθώς δεν είχε μπει ακόμα εκπαιδευτικός για μάθημα. Σύμφωνα με τον μαθητή της Γ’ Γυμνασίου, τις διαδικασίες για την αποβολή κίνησε εκπαιδευτικός που τον είδε από τον διάδρομο. «Αν έχουν δικαίωμα, εφόσον ισχύει η μαρτυρία του παιδιού, να παρακάμπτουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αποφασίζουν να τιμωρούν, λες και είμαστε σε μπουντρούμι…».

«Επειδή αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα για το τι συνέβη, πρέπει να είμαι λίγο προσεκτικός για τα όσα λέω και να δώσω χρόνο για την αλήθεια. Δεν είμαι υπέρ της χρήσης του κινητού στο σχολείο. Για πρακτικούς λόγους να υπάρχουν στις τσάντες.

Η μαρτυρία του παιδιού μου λέει πως άνοιξε την τσάντα, για να κλείσει το κινητό, επειδή το ξέχασε και εκείνη την ώρα δεν είχε μάθημα. Ενημέρωση έγινε από το σχολείο και από εμάς στο σπίτι, αλλά το είχε ανοιχτό, όταν πήγαινε στο σχολείο, γιατί υπάρχει απόσταση, και επειδή το ξέχασε ανοιχτό, το άνοιξε όταν δεν είχε μάθημα, για να το κλείσει. Αυτό που ερευνάται είναι εάν έχει το παιδί ανοιχτό το κινητό, αν γίνεται νουθεσία, προειδοποίησης, αν ενημερώνονται οι γoνείς και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε αποβολή. Εμείς κάναμε την ένσταση, γιατί νομίζουμε πως δεν ακολουθήθηκε η παιδαγωγική διαδικασία».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του μαθητή. «Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχείς τους χειρισμούς της διεύθυνσης του σχολείου και ανεπαρκή τη διαχείριση του περιστατικού από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».