Ο αγρότης που έχει γίνει viral στο TikTok δίνει συμβουλές στους ακολούθους του για το πώς μπορούν να ξεχωρίσουν το αγνό από το νοθευμένο λάδι.

Ο Χρήστος Ντεντόπουλος σε νέο βίντεο που ανέβασε εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, πώς μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τα σημάδια που δείχνουν ότι το λάδι δεν είναι «καθαρό».

«Σήμερα θα σας πω δύο τρόπους, πώς θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι από το νοθευμένο. Θα μου πεις κι αυτό το ξέρεις; Συγγνώμη κιόλας που γεννήθηκα σε χωριό. Συγγνώμη. Κι αυτό το ξέρω. Ξέρω, αλλά δεν πουλάω λάδι. Αυτό που κάνω τώρα, δεν το κάνω για να πουλήσω το λάδι μου. Το ελαιόλαδο το καλό -για μένα, είναι το κορωνέικο», αναφέρει ο αγρότης.

«Το ελαιόλαδο το καλό, όταν το γυρίζεις και το χύνεις σε ένα μπουκάλι, πρέπει να είναι καταπράσινο. Το ελαιόλαδο το καλό, όταν το βάζεις στο στόμα σου, πρέπει στον ουρανίσκο να νιώσεις ένα μικρό κάψιμο και μία πικρίλα. Είναι το καλύτερο ελαιόλαδο. Υπάρχουν κι άλλοι που σου λένε πικρίζει ή με καίει λίγο, δεν είναι καλό. Όχι, δεν ισχύει ούτε μία στο εκατομμύριο αυτό», συμπληρώνει.

Μάλιστα, εξήγησε πώς γίνεται η νοθεία στο λάδι λέγοντας: «Γι’ αυτό λέω πως καλό είναι να παίρνουμε από τους παραγωγούς. Κάποιοι έμποροι, όχι όλοι βέβαια, μπορεί να παίρνουν το ελαιόλαδο και να το νοθεύουν με ηλιέλαιο ή με αραβοσιτέλαιο. Όταν λοιπόν είναι νοθευμένο το ελαιόλαδο είτε με ηλιέλαιο, είτε με αραβοσιτέλαιο και το βάλεις στο στόμα σου, δεν θα νιώσεις ούτε αυτή την πικρίλα, ούτε αυτό το κάψιμο».

Ο πιο σωστός τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος την νοθεία είναι ο εξής: «υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις αν έχει νοθευτεί με ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή δεν έχει επεξεργαστεί, όπως αυτό του εμπορίου. Σου λένε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, π… Πάρε γνήσιο ελαιόλαδο, βάλτο σε ένα βάζο και βάλτο στο ψυγείο. Πάρε και ελαιόλαδο που είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο και βάλτο στο ψυγείο. Το γνήσιο ελαιόλαδο θα σου γίνει πάγος, θα σου πήξει στους 4 βαθμούς, το νοθευμένο δεν θα σου πήξει ποτέ. Άστο μέσα πέντε μήνες, δεν θα σου πήξει».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Ντεντόπουλος αναφέρεται και στην αποθήκευση του ελαιόλαδου λέγοντας: «Το πιο σημαντικό: όταν παίρνετε λάδι από παραγωγό, σας το δίνει σε έναν τσίγκινο τενεκέ. Αυτός ο τενεκές παιδιά δεν είναι για να αποθηκεύσουμε το λάδι ώστε να το έχουμε σπίτι μας. Είναι για τη μεταφορά. Πάρτε ανοξείδωτο δοχείο να βάζετε το ελαιόλαδό σας μέσα, για να μη χαλάσει η ποιότητα ποτέ».

@akouseme1

Λαδι μονο απο παραγωγους!!!#akouseme #fyp #fy

♬ πρωτότυπος ήχος – akouseme1