Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου Δάνη Κατρανίδη, που είχε μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Στην ανακοίνωσή του με την οποία «αποχαιρετά» τον αγαπημένο ηθοποιό με τον οποίο συνεργάστηκε σε οκτώ παραστάσεις, το ΚΘΒΕ αναφέρει: «Ο Δάνης Κατρανίδης, ένας σπουδαίος ηθοποιός με ευρεία ερμηνευτική γκάμα και χαρακτηριστική φωνή που ξεχώριζε για το ταλέντο, το πάθος για την Τέχνη του αλλά και για το ήθος και την ευγένεια του καταξιώθηκε ως πρωταγωνιστής σε όλα τα είδη θεάτρου, από την τραγωδία και την κωμωδία μέχρι την επιθεώρηση και το μιούζικαλ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Το 1971, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης». Υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου (1971-1978). Μεταξύ άλλων ξεχώρισε με την ερμηνεία του στις παραστάσεις: «Πέρσες», «Λυσιστράτη», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Καλιγούλας», «Βαβυλωνία», «Γυάλινος κόσμος», «Καμπίρια», ενώ τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση «Καμπαρέ» που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του και στον κινηματογράφο, σε ταινίες όπως: «Η δίκη των δικαστών», «Ο θίασος», «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα» κ.ά., αλλά και στην τηλεόραση, τόσο σε σειρές της ΕΡΤ όπως: «Γαλήνη», «Αναδυομένη», «Μυστικοί αρραβώνες», «Οδός Ανθέων», «Αστροφεγγιά» κ.ά., όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση. Παράλληλα δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου.
Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε συνεργαστεί σε οκτώ παραστάσεις:

«Φοίνισσες» του Ευριπίδη. Σκηνοθεσία: Θάνος Κωτσόπουλος (1971 )
«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (1972)
«Μια πνοή λουλουδιών» του Τζαίημς Σώντερς Τζαίημς. Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (1972)
«Κάπταιν Μπράσμπαουντ» του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω. Σκηνοθεσία: Κωστής Μιχαηλίδης (1973)
«Ιερός λόχος» του Γιώργου Κιτσόπουλου. Σκηνοθεσία: Κωστής Μιχαηλίδης (1973)
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος (1973)
«Βάκχες» του Ευριπίδη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (1973)
«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης (2004)

Το ΚΘΒΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».