Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Λογγίτσι Φθιώτιδας, με στην πυροσβεστική να είναι σε επιφυλακή εξαιτίας των κεραυνών που πέφτουν σε διάφορα σημεία στην Στερεά Ελλάδα.

Από τον ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα LamiaReport

Χαρακτηριστικά, μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε ορεινά και δύσβατα κυρίως σημεία σε Εύβοια (μεταξύ φράγματος Μανικίων και Σέττας), Ευρυτανία (περιοχή Τσούκα στο Ραπτόπουλο) και Φθιώτιδα (Λευκάδα και Παλαιοχώρι).

Στη Φθιώτιδα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δρόμο Λευκάδας – Πιτσίου, ελέγχθηκε γρήγορα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ στις 16:35’ δόθηκε συναγερμός για την περιοχή της Όθρυος πάνω από το Λιμογάρδι. Τελικά η εστία εντοπίστηκε σε δασική έκταση κοντά στο Λογγίτσι.

Επιχειρούν παντού επίγεια αλλά και εναέρια μέσα, παρά την επικινδυνότητα του καιρού, καθώς σε κάποια σημεία εκδηλώνονται καταιγίδες με κεραυνούς.

Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή του Λογγιτσίου, όπου συνολικά κινητοποιήθηκαν 58 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η και 10η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 11 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από 3 υδροφόρες του Δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας, καθώς και μηχανήματα έργου.