Νέα ερωτήματα προκύπτουν διαρκώς για τον τρόπο που λειτουργούσε το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, με εργαζόμενο να υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έλαβε εκπαίδευση για τα μηχανήματα.

«Δεν ξέρω τι σημαίνει εκπαίδευση… Δεν πέρασα ποτέ από τέτοια διαδικασία», φέρεται να είπε ο εργαζόμενος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η αστυνομία, λοιπόν, φέρεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα και να κατέσχεσε το βιβλίο λειτουργίας της επιχείρησης, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, το άτομο που δίνει την πιστοποίηση πρέπει να εκπαιδεύσει τον ιδιοκτήτη στον χειρισμό των μηχανημάτων και εκείνος με τη σειρά του να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φέρεται να έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ επισκέφθηκε την επιχείρηση της Χαλκιδικής, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο μοιραίο παιχνίδι.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς συνέβη το δυστύχημα, αλλά και για το πώς λειτουργούσε το λούνα παρκ, ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η έρευνα της αστυνομίας, αφού όπως φαίνεται στο λούνα παρκ, που είχε αρχίσει να λειτουργεί εκεί από τις 15 Μαΐου, δεν είχε γίνει κάποιος έλεγχος.

Η αστυνομία, πάντως, είχε ενημερώσει τον δήμο Κασσάνδρας από τις 9 Ιουλίου ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, ενώ την ημέρα του μοιραίου ο δήμος κάλεσε τον επιχειρηματία για εξηγήσεις.

Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί και η ρευματοδότηση αυτής της επιχείρησης, από τη στιγμή που δεν είχε άδεια λειτουργίας. Μάλιστα, ο ίδιος ιδιοκτήτης λειτουργούσε ακόμη ένα λούνα παρκ, λίγα μέτρα πιο κάτω στην περιοχή, το οποίο, σύμφωνα με τον δήμο, σφραγίστηκε, όπως σφραγίστηκε και το λούνα παρκ, όπου συνέβη η τραγωδία.