Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν έσπασε το κάθισμα στο παιχνίδι που καθόταν.

Η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε σήμερα στη Βέροια σε κλίμα βαθιάς οδύνης και οργής, ενώ ζητά κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για τους υπεύθυνους.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενος στην επιχείρηση, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, που εξαφανίστηκε μετά το δυστύχημα και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία, έσπαγε πλάκα με τους ανθρώπους που ανέβαιναν στο παιχνίδι, το πήγαινε στο τέρμα, ακούγοντας μέχρι και τις παρατηρήσεις των υπολοίπων εργαζομένων στο λούνα παρκ.

Έρευνα στο παιχνίδι από πραγματογνώμονα

Ο πραγματογνώμoνας, που βρέθηκε από το πρωί σήμερα στο σημείο του δυστυχήματος, ζήτησε και τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο στις θέσεις του επίμαχου παιχνιδιού, προσομοιώνοντας το βάρος των επιβατών σε αυτό. Στη συνέχεια το έθεσαν σε λειτουργία, προκειμένου να δει πώς κινείται και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Κάναμε κάποιους ελέγχους και για να δούμε τα επιμέρους στοιχεία μια δοκιμαστική λειτουργία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρος Γκλαβόπουλος, πραγματογνώμονας μηχανολόγος-μηχανικός.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την τραγωδία

Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, οι ευθύνες μετατίθενται διαρκώς εκατέρωθεν και… έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων. Η δημοτική αρχή παραδέχτηκε ότι δεν είχε έγκριση λειτουργίας το λούνα παρκ και βρισκόταν σε διαδικασία επιβολής προστίμου, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε εκ του νόμου να σφραγίσει την επιχείρηση, αλλά και ότι δεν διαθέτει κατάλληλο ελεγκτικό μηχανισμό για τη βεβαίωση των παραβάσεων.