Μία ακόμα αποκάλυψη σχετικά με την τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Μετά τις δραματικές εξελίξεις, ο δήμος Κασσάνδρας σφράγισε το λούνα παρκ, με τη δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά να πετά το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη, ενώ παραδόθηκε στις Αρχές και ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, που είχε εξαφανιστεί τη στιγμή της πτώσης που οδήγησε στον ακαριαίο θάνατο του 19χρονου.

Διαφορετικά όμως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην περίπτωση της Κοζάνης. Στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Κοντολογίς, ο 58χρονος δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.