Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του εθελοντή πυροσβέστη Μάνου Χατζάκη, ο οποίος προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι του όχι για να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά αλλά για σώσει σπίτια, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

«Παιδιά, καίγονται σπίτια στα Άνω Βριλήσσια, πάρα πολλά. Βρίσκομαι στην οδό Καλαβρύτων. Εδώ οι άνθρωποι προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές, απεγκλωβίζονται ηλικιωμένοι. Είναι πολύ μεγάλη η φωτιά, έχουν καεί πάρα πολλά σπίτια. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω ούτε πυροσβεστικό (όχημα), ούτε τίποτα.

Εδώ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο εθελοντές. Ο κόσμος είναι με τα λάστιχα στις αυλές. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αυτό. Καίγονται πάρα πολλά σπίτια. Κλείστε παιδιά, κλείστε!», είπε ο εθελοντής πυροσβέστης απευθυνόμενος στο συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού του «MEGA», σε μια έκκληση για βοήθεια.

«Τα σπίτια εδώ καίγονται»

Μια κάτοικος Βριλησσίων σε μια κραυγή απόγνωσης δηλώνει πως κανένας δεν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει το σπίτι του, παρά τα μηνύματα από το 112 για εκκένωση της περιοχής και τις εκκλήσεις των Αρχών, που καλούν τον κόσμο να απομακρυνθεί.

«Χαλασμός γίνεται… Μας έχουν έρθει για εκκένωση, αλλά ποιος θα αφήσει το σπίτι του; Με κόπο και ιδρώτα το κάνουν οι γονείς μου. Όλοι έχουν έρθει, παιδιά, φίλοι του γιου μου, όλοι παλεύουμε. Καθόμαστε μήπως προλάβουμε να σώσουμε κάτι. Τα σπίτια εδώ καίγονται, ένα, δύο, τρία».