«Όσοι μένουν στην περιοχή και έχουν χρόνια προβλήματα καλό είναι αν βγουν έξω να φορέσουν μάσκα» δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη καλώντας τον κόσμο να αποφεύγει τις μετακινήσεις ή την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους στην Κάτω Κηφισιά μετά την έκκληση τοξικών αερίων που προκάλεσε η χθεσινή πυρκαγιά σε εργοστάσιο».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όλοι όσοι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, έχουν χρόνια νοσήματα και καρδιοπάθειες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο κίνδυνος για την υγεία τους παραμένει παρά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Να κλείσουν πόρτες και παράθυρα μέχρι αύριο», είπε η κα Παγώνη επισημαίνοντας ότι η παραμονή στο μπαλκόνι είναι δύσκολη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό τόνισε ότι είναι επιτρεπτό αρκεί να το ρυθμίσουν στην ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα.

Πώς μειώνουμε τις επιπτώσεις του καύσωνα

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρθηκε και στο πώς δεν θα επηρεαστούμε από τις ακραίες θερμοκρασίες του καύσωνα λέγοντας ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να κυκλοφορήσουμε έξω να έχουμε γυαλιά, καπέλο και νερό. Προέτρεψε μάλιστα τις ίδιες προφυλάξεις να παίρνουν και όλοι όσοι βρίσκονται στις παραλίες.

«Όσοι θέλουν να πάνε για μπάνιο καλύτερα να κάνουν μέχρι τις 10 με 11 το πρωί και μετά τις πέντε το απόγευμα. Βεβαίως στην παραλία χρησιμοποιούμε καπέλο, γυαλιά, αντηλιακά» συμπλήρωσε. Κάτι, που όπως είπε ισχύει και για τα μικρά παιδιά.