Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών, προωθεί η δημοτική αρχή Βόλου, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες που προέκυψαν από τη μεταβίβαση στους Δήμους υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και της Περιφέρειας (ΤΥΔΚ).

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενοποίηση και συγκέντρωση σ’ έναν χώρο των τριών υπηρεσιών Πολεοδομίας – Βόλου, Νέας Ιωνίας και Νομαρχίας – που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένες στην πόλη.

Αφού εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις, προκρίθηκε ως καταλληλότερη η λύση να στεγαστεί η ενιαία υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στο κτίριο Σπίρερ, όπου σήμερα στεγάζονται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δημοτικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός Βόλου, η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, τμήματα του Ωδείου, το ΔΗΚΙ, ενώ φιλοξενείται, για λίγους ακόμη μήνες, και το Πανεπιστήμιο Drury.

Η λύση αυτή εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών στους δημότες, δεδομένου ότι παρέχεται και η δυνατότητα συγκέντρωσης του αρχείου στο ίδιο κτίριο.

Πάντως ο σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής για τη στέγαση των υπηρεσιών προβλέπει επίσης τη μεταφορά της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, όπου θα στεγαστεί επίσης και μέρος των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ στο Μεταξουργείο θα είναι η έδρα του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.