Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • -Αλατοπίπερο
  • -1 κιλό μακαρόνια ριγκατόνι ή ζυμαρικό της επιλογής σας
  • -3 λευκά μέρη από σέλινο, ψιλοκομμένο
  • -1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • -1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • -1 καρότο, τριμμένο
  • -45 γραμμάρια τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • -1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • -1/4 φλιτζάνι απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • -1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι ξίδι μηλίτη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το αλατισμένο νερό και αφήνετε τα μακαρόνια να βράσουν για 8 λεπτά. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ανακατεύετε το σέλινο, κρεμμύδι, μαϊντανό, καρότο και τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα κρύα μακαρόνια και ανακατέψτε. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το ξύδι.

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίξτε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν . Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετείτε σε συντήρηση μέχρι να την σερβίρετε.