Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Για το ψαρονέφρι με τη σως
- -½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- -½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
- -2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους
- -1/4 φλιτζανιού γάλα
- -1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- -1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν
- -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- -1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
- -αλάτι
- -πιπέρι
- Για τα χόρτα
- -1 κιλό βλίτα πλυμένα
- -2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- -100 γραμμάρια τυρί φέτα προαιρετικά
- -Αλάτι
- -Πιπερι
- Για τον πουρέ πατάτας
- -1 κιλό πατάτες
- -1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- -2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
- -1 κύβο λαχανικών
- -Πιπέρι
- -Μοσχοκάρυδο
- -Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι με τη σως
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα.
Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.
Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τα χόρτα μαζί με τον πουρέ πατάτας και αν θέλουμε γαρνίρουμε με αυγά ποσέ.
Για τα χόρτα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βλίτα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι για να το σοτάρουμε.
Το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν πάρει χρώμα,αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά- σιγά τα βλίτα και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε τη φέτα ώστε να λιώσει μέσα στα χόρτα. Ενώ ανακατεύουμε τη φέτα με τα χόρτα προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.