Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- -1 συσκευασία ζυμαρικά ταλιατέλες
- -200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- -1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
- -200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
- -1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
- -1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
- -150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
- -αλάτι
- -φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Εκτέλεση
Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό,προσθέτετε τις ταλιατέλες. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.