Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
-1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
-1 κουταλιά της σούπας τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικό)
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-μια πρέζα αλάτι
-3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτα
-1 φλιτζάνι γάλα
-1/3 φλιτζάνι λάδι
-2 κουταλιές της σούπας μέλι
-1 αυγό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κακάο, τους λιναρόσπορους, ζάχαρη, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, μέλι και το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ανακατέψτε μαζί τα ξηρά με τα υγρά συστατικά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα για μάφινς με 12 θέσεις καλυμμένες με χάρτινα φορμάκια. Πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας στην κορυφή. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.