Υλικά
- 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
- 1 κούπα αρακά
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
- 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας και λίγο ξύσμα λεμονιού.