Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 400 γραμμάρια ζεστός φρέσκος καφές φίλτρου (έτοιμος)
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1περικάρπιο βανίλιας
- 1αστεροειδή γλυκάνισο
- 1ξυλάκι κανέλας
- 2 σπόρους κάρδαμο
- 4κουταλιες σιρόπι ινδικής καρύδας
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικα για δέκα λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προηγουμέως έχουμε σκίσει την βανίλια και έχουμε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχουμε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους από το κάρδαμο.
Περνάμε έπειτα το γάλα απο σινουά και το βάζουμε στο ειδικό σκεύος για να κάνουμς αφρόγαλο ή το χτυπάμε με μιξεράκι του φραπέ. Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράζουμε σε 4 μεγάλα ποτήρια ενώ βάζουμε και το αφρόγαλο απο πάνω.