Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
  • ½ φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη διακόσμηση
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνουμε τη φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα και το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα το φούρνο) στους 180 βαθμούς ή με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα (160 με αέρα).

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.