Υλικά

  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι 100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι κινέζικο μείγμα μπαχαρικών
  • 1/2 φλιτζάνι 113 γραμμάρια πολύ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκο αυγού
  • μισό κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχειαμ πασπαλίζουμε το κινέζικο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.

Αμέσως μετά προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους και ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή κουταλιά του γλυκού παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Το παγωμένο νερό βοηθά να δημιουργηθεί σταδιακά μια ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε τα ¾ από το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι για να ισιώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα μήλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.