Υλικά

  • 4 σνίτσελ χοιρινά, κοτόπουλου ή γαλοπούλας
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες έμμενταλ
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 3 μεγάλα χτυπημένα αυγά
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στη μια άκρη το ζαμπόν και το τυρί και διπλώναμε τα σνίτσελ στη μέση, ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί και το ζαμπόν.

Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια προς δυνατή εστία (συνήθως 2.5-3 ή περισσότερο ανάλογα την κουζίνα) και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.