Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 1/2 κουταλάκι σόδα
- 2 κουταλάκια αμμωνία
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- 10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν βουτυρώνετε τα ταψάκια σας,
Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα
Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη
Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τοποθετείτε στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 12 με 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά