Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 ραβδί ανάλατο βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκύθι
- 1/2 κούπα φέτα τριμμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Λιώστε 1/2 ραβδί βουτύρου σε ένα μπολ. Αφήστε το στην άκρη για το βουτύρωμα των φύλλων.
Λιώστε 1/2 βούτυρο ραβδί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τριμμένο κολοκύθι και φέτα. Σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά του. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε στην άκρη.
Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου να έχετε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντας το, κάνοντας ένα μικρό πουγκί.
Βουτυρώνετε ελαφρά τα πουγκιά εξωτερικά και τα βάζετε να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.