Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- Για τα νιόκι πατάτας
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 250 γραμμάρια σπανάκι
- 1 συσκευασία πασάτα ντομάτας
- 250 γραμμάρια ρικότα
- 2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για το νιόκι πατάτας
Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
Για τη σάλτσα
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη ντομάτα, το σπανάκι και τη ρικότα.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.