Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- Για τα τόστ
- 6 φέτες ψωμί για τοστ
- 1 κούπα γάλα
- 3 αυγά
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- Μαρμελάδα κεράσι για το γέμισμα
- Για τη μαρμελάδα
- 1 κιλό μαύρα κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
- Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Για τα τόστ
Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια
Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο τις γεμίζουμε με την μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Για τη μαρμελάδα
Απλώστε τη μαρμελάδα στη φρυγανιά και συνοδέψτε τη με τον καφέ σας!
Πλένετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση.
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια.
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά