Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 1/3 φλιτζάνι ξηρά βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλιτζάνι σταφίδα
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ¼ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 ¼ κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης

sidagi.gr

Εκτέλεση
Άπλωσε την βρώμη, τα αμύγδαλα, και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικού χαρτιού ή λαδόκολλα.
Ψήσε στο γκριλ του φούρνου για περίπου δέκα λεπτά να γίνουν τραγανά, ανακινώντας ελαφρά ανά διαστήματα.
Πρόσθεσε τα δημητριακά, τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ανακάτεψε.

Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη,το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο. Στην συνέχεια ψήνετε το μείγμα για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και γίνει σκληρό μείγμα. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν οι μπάρες και σερβίρουμε.
Συνοδέψτε το πρωινό σας με έναν πλούσιο χυμό πορτοκάλι με μάνγκο.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά