Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τα μάφινς
200 γραμμάρια βούτηρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για το λευκό γλάσο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τα μάφινς
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στη συνεχεία σ’ ένα μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να πάρει λευκό χρώμα. Τρίβετε στο τρίφτη το καρότο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εν συνεχεία προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε. Έπειτα βουτυρώνετε τις υποδοχές για τα μάφινς της φόρμας και την στρώνετε με λαδόκολλα τρυγύρω και στο πάτο για να μην κολλήσουν ή βάζετε χάρτινα κουπάκια στις υποδοχές.
Απλώνετε το μείγμα στις 12 υποδοχές της φόρμας για μάφινς.
Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου σε φούρνο σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.
Για το λευκό γλάσο
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.