Υλικά
- 250 γραμμάρια κιμά χοιρινού
- 1 κρεμμύδι
- 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 12 γραμμάρια αλάτι
- 8 γραμμάρια πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 500 γραμμάρια κανελόνια άβραστα
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 κρόκοι αυγών
- 250 γραμμάρια κιμά μόσχου
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον κιμά μόσχου και χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Για τη δική σας ευκολία, τοποθετείστε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίστε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, τους κρόκους και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.