Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 1 τσιπούρα ή 1 λαυράκι (βάρος περίπου ένα κιλό)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 χυμός λεμονιού
- 2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 6 πατάτες
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Ομοίως αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τη δάφνη το δεντρολίβανο, τα λεμόνια και τα πράσα.
Ψήνουμε το ψάρι στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.