Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 μαρούλι
- 200 γραμμάρια μπέικον
- 1 πακέτο τορτίγιες εμπορίου
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Ψήνουμε σε ένα μικρό τηγάνι τις τορτίγιες μας ώστε να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον. Κόβουμε στη σαλατιέρα μας το μαρούλι και προσθέτουμε το καλαμπόκι μέσα με τα κόκκινα φασόλια.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια κόβουμε σε κομματάκια το μπέικον και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες, προσθέτοντας το και αυτό στη σαλάτα.
Προσθέτουμε τέλος τις ξεροψημένες τορτίγιες σχηματίζοντας περιμετρικά μια φωλιά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με την βινεγκρέτ που την φτιάχνουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο.