Υλικά
- 6 μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
- 1 φλιτζάνι καπνιστή παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν. Αδειάζουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ξαναβάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το τυρί, να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχουμε ανάψει το γκριλ, να πάρει χρώμα.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρουμε.