Υλικά

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4-5 μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες
  • Αλάτι-πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Έπειτα το ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε (χωρίς λάδι).
Εντωμεταξύ πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε να στραγγίξουν. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε επίσης και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες. Τρίβουμε τη ντομάτα στο μούλτι ή αλλιώς με το χέρι σε μικρά κομμάτια.

Όταν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και την πιπεριά. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Έπειτα, σκεπάζουμε και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 4.

Όταν βλέπουμε ότι δένει η σάλτσα, την οποία ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην κολλήσει, βάζουμε και τα μακαρόνια παράλληλα να βράσουν.

Σε μια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό πάνω από τη μέση. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Βράζουμε για άλλα 8 λεπτά, με τη φωτιά στο 9.

Στο τέλος, σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τη σάλτσα στο πιάτο.