Υλικά
- 1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας
- 410 γραμμάρια κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 φάκελος μους βανίλιας
- 1 κούπα γάλα
- 3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ (καφέ για φραπέ)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη ώστε να αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους. Ρίχνουμε τον καφέ στιγμής και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
Μόλις ο καφές και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά.
Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Σπάμε τα μπισκότα σε γουδί και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αν έχουμε παγωτομηχανή τότε ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες προτού το καταναλώσουμε.