Υλικά
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 1/2 φλιτζάνια βατόμουρο
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως, περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο να κρυώσει.
Τοποθετήστε τα βατόμουρα μέσα στο σιρόπι και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι. Μετά ρίξτε το μείγμα σε έναν κατασκευαστή παγωτού και δουλέψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.