Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
- 250 γραμμάρια κασέρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μισό πεκορίνο, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί.
Ρίχνουμε το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη κασέρι και μια τελευταία στρώση μακαρονάκι.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια μερικά κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.