Υλικά

  • Για το σιρόπι βατόμουρου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κιλό βατόμουρα, πλυμένα
  • Για τη λεμονάδα
  • 8 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
  • πάγος
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για το σιρόπι βατόμουρου
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μεσαίο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.

Προσθέστε τα βατόμουρα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα, περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάστε τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.

Σουρώνετε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ.

Αφαιρείτε τα βατόμουρα. Ρίξτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη λεμονάδα
Ρίχνετε το νερό, το χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνι από το σιρόπι βατόμουρου σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατέψτε καλά.

Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.