Υλικά

  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 γραμμάρια σπανάκι
  • 6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια φέτα
  • αλάτι-πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμύδια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών και φέτα.

Ακολουθεί μια τρίτη στρώση με λαζάνια, σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω τη γκούντα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.