Υλικά

  • 400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
  • 100 γραμμάρια σπανάκι μπέιμπι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • ½ λόλα κόκκινη
  • ½ λόλα πράσινη
  • 60 γραμμάρια σταφίδες
  • ½ εσκαρόλ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 40 ml βαλσάμικο λευκό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Καρύδια
  • 2 κεσεδάκια φραμπουάζ
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ένας τρόπος να την πλύνουμε είναι να γεμίσουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και να βάλουμε μέσα τα φύλλα της.Στη συνέχεια, να αφαιρέσουμε το νερό και να πλύνουμε τα φύλλα μεμονωμένα.

Πλένουμε καλά και τις υπόλοιπες σαλάτες.

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας και το κάνουμε πολύ λεπτό. Αμέσως μετά, το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.

Το αλείφουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε σφιχτά με μια μεμβράνη, ώστε να γίνει ρολό. Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα μαγειρικής και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 12 λεπτά.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε, ώστε να πάρει χρώμα, από όλες τις πλευρές.

Αφού ροδίσει, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ανακατεύουμε στη σαλάτα. Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.

Βάζουμε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τα φραμπουάζ, τις σταφίδες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε, ρίχνοντας σταδιακά και σιγά- σιγά και το λάδι.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα καρύδια, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το βαλσάμικο και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.