Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
25 γραμμάρια αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια 4 λεπτά πριν τα στραγγίσουμε τις πέννες ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας.
Κατόπιν στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.