Υλικά
- Για τα μάφινς
- 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1/4 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
- 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Για την επικάλυψη κρέμας
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
- 112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
- 1 κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τα μάφινς
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει. Τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Έπειτα ρίχνουμε στο κόκκινο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Για την επικάλυψη κρέμας
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.