Υλικά
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
- 200 γραμμάρια μήλο τριμμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αβγά
- 750 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε τα αβγά ένα προς ένα.
Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
Στο τέλος κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μπήγετε το μαχαίρι σε ένα μέρος του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr