Υλικά
- 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
- 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
- 1,5 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1/5-1 χυμό λεμονιού
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 5 πατάτες
- 1-2 καρότα
- 1/2 κούπα αρακά
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, τον κύβο και τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
Σουρώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βάζουμε για 5′-10′ στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη σως χτυπώντας σε μίξερ (του καφέ) το ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά μας, τα περιχύνουμε μαζί με τη σως, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα στη σαλατιέρα σερβιρίσματος.
Κρατάμε τη σαλάτα μας κρύα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.