Υλικά
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 250 ml γάλα
- 1 φακελάκι μπεσαμέλ σε σκόνη (εμπορίου)
- 250 γραμμάρια κιμά
- 200 γραμμάρια μπρόκολο
- 1 πακέτο ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 πρέζα από αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον πελτέ και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να πιει όλα του τα ζουμιά.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το μπρόκολο να μαλακώσει. Χτυπάτε το γάλα με την μπεσαμέλ.
Σε ατομικά φορμάκια τοποθετείτε μια στρώση κιμά, ένα κομμάτι μπρόκολο και κλείνετε με μια στρώση μπεσαμέλ.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.