Υλικά
- Για τα μάφινς
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 ml σπορέλαιο
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 3 μέτριες ή 2 μεγάλες μπανάνες
- 12 χάρτινα φορμάκια για μάφινς ή μια φόρμα με 12 θέσεις για μάφινς
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι σόδα
- Για την κρέμα μπανάνας
- 1 κουταλιά σούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά σούπα λεμόνι
- Μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 2 μπανάνες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τα μάφινς
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τα φορμάκια στο ταψί. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν και τη σόδα. Χτυπάτε το αυγό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη βανίλια και το γιαούρτι.
Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε μέτριους κύβους μέσα στο μείγμα (τις μπανάνες μπορείτε να τις κόψετε νωρίτερα, αλλά θα πρέπει να τις ραντίσετε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε).
Ανακατεύετε το μείγμα και το ρίχνετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν, αλλά δεν το χτυπάτε για να μην σφίξει.
Το μοιράζετε στα φορμάκια και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσουν και τα βγάζετε από το ταψί.
Για την κρέμα μπανάνας
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ με μια κουταλιά χυμό λεμόνι και 1/2 κουταλάκι κανέλα.
Αναμιγνύουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με τη μπανάνα, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω.
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα για κορνέ και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφού είναι έτοιμα και τα μάφινς, παίρνουμε την σακούλα και γαρνίρουμε από πάνω με την κρέμα και σερβίρουμε.